Strategia Zero Covid e pe cale să bage China în colaps economic

China e la un pas de paralizie economică. Și asta pentru că, strategia Covid Zero pe care a adaptat-o încă din 2020, a băgat în izolare 40 de milioane de oameni în orașele Shenzhen și Chengdu, închizând, totodată, orice activitate.

Totul s-a declanșat pentru că au fost descoperite câteva zeci de cazuri de Covid-19 în zonă. Shenzhen, având 20 de milioane de locuitori, și-a blocat 10 districte, iar Chengdu și-a forțat cei 21 de milioane de locuitori să rămână acasă încă de joia trecută. Administrațiile locale merg pe strategia Zero Covid pe care Beijingul o aplică de la începutul pandemiei.

Autoritățile din Shenzhen au declarat că doar o singură persoană din fiecare gospodărie are voie să iasă la cumpărături o dată pe zi. Și asta pe întreaga perioadă a izolării. Toate activitățile au fost suspendate. 90% dintre cei 20 de milioane de locuitori ai orașului vor fi testați. Au fost înregistrate 87 de cazuri pozitive.

În Chengdu, din păcate, pe lângă infectările cu Covid, își face și seceta de cap. De fapt, seceta cu care se confruntă acum China e cea mai mare din ultimii 70 de ani, fluviul Yang-tze – un exemplu extrem de elocvent, secând pe cel puțin jumătate din locurile pe unde curge. Toyota, Foxconn și Tesla au fost forțate să-și suspende afacerile. La aceasta se adaugă acum închiderile decise de autorități, din cauza Covid-19.

Țara se confruntă cu un val de crize de Covid-19 de la începutul lunii august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...