Stroe: Coaliţia nu a discutat despre majorarea salariului minim sau a pensiilor; PNL lucrează la astfel de propuneri

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a infirmat faptul că în coaliţie s-ar fi discutat despre mărirea salariului minim pe economie sau a pensiilor, dar a subliniat că PNL lucrează la astfel de propuneri, dar trebuie însoţite de un calcul bugetar.

„Pe agenda coaliţiei nu a existat o discuţie legată de mărirea salariului minim pe economie sau de o eventuală mărire a pensiilor. Dar aceste cheltuieli firesc este să fie însoţite de un calcul bugetar, de o disponibilitate prezentată în cadrul coaliţiei de către ministrul de Finanţe şi de o decizie. PNL lucrează la astfel de propuneri, pe care le vom avansa, dar am ales să le prezentăm în cadrul coaliţiei”, a afirmat Stroe, marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Stroe, faptul că se iau măsuri sociale în momente de criză globală reprezintă „un lucru care ţine de bunul-simţ şi de un anume sentiment de solidaritate cu cei afectaţi direct, categoriile vulnerabile”.

„Sunt ferm convins că orice partid îşi permite un salariu minim pe economie la o cotă cât mai ridicată. Sunt ferm convins că toate partidele îşi doresc mărirea pensiilor, dar aceste lucruri, evident, trebuie să fie în directă relaţie cu posibilităţile economice şi cu bugetul pe care-l gestionăm în momentul de faţa”, a adăugat Stroe.

Referindu-se la recenta mărire de salariu a bugetarilor, a menţionat că aceasta „nu a fost una exagerată”, fiind, în medie, de 150 de lei pe salariu.

„Guvernul este conştient că orice fel de măsură socială suplimentară va pune presiune pe buget, motiv pentru care are în vedere diminuarea cheltuielilor administraţiei publice centrale şi locale şi exploatarea PNRR. Este obligatoriu ca toate ministerele care coordonează programe cu finanţare din PNRR să accelereze acest proces şi să tragem cât mai mulţi bani de acolo. Guvernul este conştient că o rată de absorbţie a fondurilor europene mai bună ar putea să ne ofere această posibilitate. (…) Am putea avea bani dintr-o mai bună colectare din partea ANAF şi (…) menţinerea investiţiilor”, a mai spus Stroe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...