STUDIU Acestea sunt cele mai toxice fructe de pe rafturile magazinelor

Un studiu realizat de Enviromental Working Group arată care sunt cele mai nocive fructe din magazine, în urma unor analize a nivelului de pesticide folosit de agricultori. Astfel, printre cele mai toxice fructe se regăsesc merele și căpșunile.

Căpșunile sunt o sursă bogată de antioxidanți, însă cele care se găsesc în super-marketuri conțin o mare cantitate de pesticide, acestea fiind periculoase pentru sănătate.

Conform studiului realizat de EWG, 98% din mostrele de căpșuni examinate de autoritățile sanitare au prezentat urme de pesticide.

Peste 40% dintre merele analizate de cercetători conțineau zece sau mai multe tipuri de pesticide, iar unele dintre ele prezentau urme de la chiar 17 variante de chimicale. De asemenea, piersicile și nectarinele completează lista fructelor ce pot deveni toxice pentru organism.

Specialiștii recomandă evitarea achiziționării acestor produse din magazine. Indicat este să consumăm fructe proaspete, provenite din surse cunoscute, ce nu au fost tratate și expuse pesticidelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...