Studiu de oportunitate: Ce se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti

Un studiu de oportunitate privind achiziţionarea a 200 de troleibuze noi, cu o autonomie de minim 20 de kilometri, cu aproape 130 de milioane de euro fără TVA, se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi.

Se aprobă studiul de oportunitate ‘Achiziţionare mijloace de transport moderne necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti'”, prevede proiectul de act normativ, potrivit Agerpres.

Suplimentar faţă de cele 100 de troleibuze pentru care există deja finanţare nerambursabilă, conform unui contract din decembrie 2018, încheiat cu Administraţia Fondului pentru Mediu, studiul de oportunitate propune achiziţionarea a 200 de troleibuze noi, cu autonomie de minim 20 de kilometri.

Este vorba despre 100 de troleibuze cu lungimea de 12 metri şi 100 de astfel de vehicule de 18 metri, pentru a putea asigura funcţionalitatea la capacitate de 100% a liniilor existente de troleibuz şi a unei rezerve, în cazul unor defecte pe traseu sau a unei necesităţi de suplimentare, în caz de forţă majoră/evenimente speciale, prevede proiectul de hotărâre.

Posibile surse de finanţare nerambursabilă

Valoarea estimată de achiziţie a unui troleibuz de 12 metri este de 590.000 de euro fără TVA, iar a unuia de 18 metri – 680.000 de euro fără TVA.

Proiectul de hotărâre menţionează drept posibile surse de finanţare nerambursabilă pentru achiziţia vehiculelor noi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Programul Operaţional Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027.

Obiectivul general al investiţiei este îmbunătăţirea transportului public în Bucureşti, fapt care presupune creşterea atractivităţii sale şi reducerea emisiilor de carbon.

1 COMENTARIU

  1. Poate se gaseste timp si pentru un studiu privind traficul din Bucuresti,ca pe zi ce trece ne sufocam ,dar pana atunci se gasesc cateva ,,galeti,, de vopsea alba pentru marcajele rutiere care nu se mai vad pe strazile capitalei,circuland ca ,,orbetii,,noaptea si cand ploua !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...