Studiu: Doar 6 din 10 români, dispuși să se vaccineze anti-COVID

România se află în topul țărilor sceptice privind vaccinul anti-coronavirus. Un studiu arată că doar 6 din 10 români sunt dispuși să se vaccineze.

Studiul a fost realizat în 28 de țări. Conform statisticii, România este mult sub media globală. La studiul care s-a desfășurat timp de șase luni au participat puțin peste 20.000 de oameni.

7 din 10 oameni respondenți la studiu ar accepta să se vaccineze împotriva COVID-19.

Motivul pentru care românii sunt sceptici cu privire la acest vaccin este teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.

Principalele motive pentru care românii nu ar fi de acord să se vaccineze sunt teama de reacții adverse și neîncrederea în eficiența vaccinului.

Media globală arată că 74% din oameni ar fi de acord să se vaccineze, 26% nu sunt de acord deloc sau în mare măsură. 

România se află la coada clasamentului, doar 57% dintre români fiind dispuși să se vaccineze anti-Covid-19.

Rusii sunt cei mai puțini doritori să se vaccineze, iar in China aproape toată populația, 97% s-ar imuniza împotriva Covid-19.

În topul celor mai sceptice state se află și Ungaria, cu 56%, precum și Polonia, cu 55%.

1 COMENTARIU

  1. Acei romanii, fiind bătrâni noștri, săracii, lipsiți de dinți in a lor gura, cârpiți in fund, adevărați bătrâni fără nici o speranța la o viata civilizata și recompensata de o democrație.
    Moartea este salvarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...