Studiu eJobs: Ce își doresc angajații după un an de pandemie

Publicat: 25 feb. 2021, 14:06, de Laura Macovei, în ESENȚIAL , ? cititori
Studiu eJobs: Ce își doresc angajații după un an de pandemie

Consilierea psihologică profesională, bugetul pentru amenajarea biroului de acasă sau pensia privată facultativă se numără printre preferințele angajaților după un an de pandemie.

După un an în care majoritatea angajaților au fost nevoiți să lucreze de acasă, introducerea unor beneficii pe care până acum nici companiile și nici angajații nu le luaseră în calcul, a fost printre preferințele candidaților la locurile de muncă.

Potrivit unui studio eJobs, întrebați care au fost noile beneficii pe care le-au primit în ultimele 12 luni, participanții la cel mai recent studiu realizat de eJobs România au menționat consilierea psihologică profesională,  majorarea valorii tichetelor de masă, abonamentele la clinici medicale private, asigurările de sănătate sau voucherele cadou pentru magazine partenere.

Ce își doresc în plus angajații

Pe lângă beneficiile deja acordate, angajații și-au spus „of-ul” în ceea ce privește ceva în plus, având în vedere faptul că majoritatea timpului și-l petrec lucrând de acasă. Printre preferințe se numără amenajarea biroului de acasă, consiliere psihologică, pensie privată  facultativă, mașină de serviciu sau cursuri de dezvoltare personală.

„Datele studiului ne arată că pandemia nu a modificat într-un mod extrem structura pachetelor extrasalariale, însă a avut o amprentă mai puternică mai degrabă în ceea ce privește felul în care se raportează candidații și angajații la acestea. 73% dintre  respondenți ne spun că beneficiile pe care le primesc au rămas nemodificate, 22% că au fost reduse, iar 5% au primit beneficii noi. Cu toate acestea, pentru mai mult de jumătate dintre respondenți, acestea au devenit în ultimul an mai importante decât în trecut”, precizează Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Beneficiile rămân aceleași

Angajații vor beneficia în continuare de tichete de masă și abonamente la clinicile medicale private. De asemenea, asigurările private de sănătate, primele de sărbători, decontarea transportului ș.a.m.d. rămân pe lista beneficiilor.

Studiul a fost realizat în perioada 8-24 februarie 2021 și au fost intervievați circa 900 de respondenți, angajați sau persoane în căutarea unui loc de muncă.