Studiu la Universitatea Duisburg-Essen: Există o genă care reduce riscul de deces provocat de Covid-19

Gena, numită GNB3 TT, pe care ar deține-o aproximativ 10% din populația Europei, scade cu 35% riscul de deces provocat de Covid-19. Este descoperirea cercetătorilor de la Universitatea Duisburg-Essen (UDE) din Germania, descrisă în revista Frontiers in Genetics transmite DPA.

Gena GNB3 „determină o activare a celulelor imunitare”, a explicat unul dintre autorii studiului, Birte Mohlendick.

Activarea sistemului imunitar ”ar putea să explice motivul pentru care riscul de deces este atât de scăzut în cazul oamenilor care deţin această genă”, a adăugat cercetătoarea germană.

Studiul a monitorizat 1.570 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 între 11 martie 2020 şi 30 iunie 2021, a precizat, luni, UDE.

În acest studiu nu a fost inclusă varianta Omicorn apărută în toamna lui 2021.

Dintre participanţii la studiu, 205 (13%) au prezentat doar simptome uşoare, 760 (48%) au fost internaţi în spitale, iar 292 (19%) au fost internaţi în secţii de terapie intensivă. O cincime (20%) dintre pacienţii monitorizaţi în cadrul acestui studiu au murit (313).

De asemenea, autorii acestui studiu au mai observat că pacientul tânăr și fără boli preexistente are șanse mai mari de a trece peste infecția Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...