Studiu: Purtarea dresurilor peste mască este un mijloc eficient de a opri răspândirea COVID-19

Purtarea dresurilor de damă pe față ar putea reduce riscul de infectare cu Covid-19, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au testat șapte moduri diferite de a îmbunătăți eficacitatea măștilor de față atunci când vine vorba de protecție împotriva virusului.

Metodele au inclus lipirea măștii de față pentru a o fixa corect, ceea ce a fost eficient, dar incomod sau folosirea benzilor de cauciuc. Dar metoda care a arătat cele mai promițătoare rezultate a fost purtarea colanților pe jumătatea inferioară a feței și peste mască, conform Mirror.

Măștile dar și alternativele lor au fost criticate pentru că nu stau suficient de strâns pentru a reduce semnificativ particulele pe care o persoană le inspiră sau expiră.

Dar cercetătorii au spus că acest nou truc bizar ar putea reduce golurile din jurul nasului și gurii și ar putea reduce cantitatea de particule eliberate în aer de până la șapte ori.

Ei au mai remarcat, totuși, că „este puțin probabil să fie tolerat pentru perioade lungi de timp”, având în vedere implicațiile fizice și sociale ale purtării de dresuri pe față în public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...