Studiu: Un medicament utilizat împotriva hepatitei C poate suprima replicarea COVID-19

Un medicament utilizat împotriva virusului hepatitei C, Simeprevir, a dovedit în cadrul unor studii de specialitate că poate suprima în mod considerabil replicarea Sars-CoV-2, conform unui comunicat emis luni de Universitatea Chineză din Hong Kong.

Folosind o combinaţie de tehnici din biochimie, biologie celulară şi chimie computaţională, echipa de cercetători a descoperit că Simeprevir poate ataca simultan două proteine virale importante care deţin un rol esenţial în replicarea virală.

Simeprevir este până în prezent singurul medicament antiviral ce poate ataca mai mult de o proteină a virusului SARS-CoV-2, potrivit site-ului Xinhua.

Simeprevir este un agent antiviral utilizat în tratarea hepatitei C prin inhibarea activităţii proteazei virale, astfel încât să se suprime replicarea virală.

Echipa de cercetători a evaluat efectul antiviral al Simeprevir împreună cu Remdesivir. Rezultatele au demonstrat că în cazul administrării a 3,3 ľM de Remdesivir şi Simeprevir, efectul antiviral a crescut de peste 100 de ori în comparaţie cu administrarea doar a Remdesivir.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul internaţional ACS Central Science.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...