Studiu: Vaccin ARN mesager contra maladiei Lyme provocate de căpușă!

Tehnica folosită în multe vaccinuri împotriva Covid-19 ar putea să ajute și în lupta contra bolii provocate de înțepătura de căpușă.

O înțepătură de căpușă infectată cu bacteria Borrelia poate avea consecințe grave asupra sănătății. Este vorba de boala Lyme care, dacă nu este tratată corect și în cel mai scurt timp, poate deveni cronică și se poate extinde asupra articulațiilor, creierului sau inimii.

Dar o înțepătură de căpușă nu este întotdeauna ușor de descoperit și diversitatea simptomelor, care nu sunt specifice, întârzie și fac dificilă punerea diagnosticului.

O echipă de la Universitatea din Yale (SUA) a studiat posibilitatea unui vaccin cu rezultate ce par promițătoare.

Vaccinul dezvoltat de cercetătorii americani folosesc tehnologia ARN mesager, cea care a fost verificată în vaccinurile Pfizer și Moderna contra Covid-19. Moleculele de ARN mesager conțin 19 proteine prezente în saliva artropodelor, ceea ce ar permite pregătirea sistemului imunitar în cazul unei înțepături de căpușă. Primele rezultate încurajatoare au fost obținute prin teste pe animale, potrivit unui studiu publicat în revista Science Translational Medicine.

Pe om, se așteaptă ca vaccinul să permită detectarea mai rapidă a unei înțepături de căpușă. Cercetătorii americani spun că mai sunt necesare studii suplimentare pentru a se confirma această ipoteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...