SUA: Aproximativ 2.600 de restricții de la viză pentru oficiali ruși și belaruși

Casa Albă a anunțat că Statele Unite au impus aproximativ 2.600 de restricții de viză oficialilor ruși și belaruși „ca răspuns la eforturile lor continue de a submina suveranitatea, integritatea teritorială sau independența politică a Ucrainei”, transmite Euronews.

De asemenea, SUA au sancționat opt directori de la Sberbank – cea mai mare instituție financiară din Rusia, care deține aproximativ o treime din toate activele băncilor din Rusia – precum și 27 de directori de la Gazprombank, o bancă rusă proeminentă care facilitează afacerile Gazprom din Rusia, una dintre cei mai mari exportatori de gaze naturale din lume.

În comunicat se mai arată că două mari fabrici de tancuri din Rusia – Uralvagonzavod Corporation și Chelyabinsk Tractor Plant – și-au oprit lucrările din cauza lipsei de componente străine.

Până acum, aproape 1.000 de companii din sectorul privat au părăsit Rusia, iar rapoartele indică faptul că peste 200.000 de ruși, dintre care mulți sunt foarte calificați, au fugit din țară, se arată în același comunicat.

„Toate aceste costuri se vor agrava și se vor intensifica în timp”, a spus Casa Albă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...