SUA: Ordin de decernare a Medaliei de Aur poliţiştilor care au apărat Capitoliul

Publicat: 06 aug. 2021, 20:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
SUA: Ordin de decernare a Medaliei de Aur poliţiştilor care au apărat Capitoliul

La Casa Albă s-a desfășurat ceremonia de semnare a actului de decernare a Medaliei de Aur a Congresului Statelor Unite ofiţerilor de poliţie care au apărat Capitoliul, pe 6 ianuarie.

La acea dată, un grup de susţinători ai fostului preşedinte al SUA, Donald Trump, au luat cu asalt clădirea Capitoliu şi au provocat moartea a cinci persoane, printre care şi un poliţist, şi rănirea a peste 140.

Astăzi am să semnez un ordin prin care se decernează Medalia de Aur a Congresului SUA Poliţiei Capitoliului şi Poliţiei Metropolitane Washington, pentru serviciul în aplicarea legii şi apărarea democraţiei pe 6 ianuarie. Tututor poliţiştilor, în numele naţiunii noastre, vă spunem: mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc! Mulţumim că aţi apărat Capitoliul, mulţumim că aţi apărat Constituţia ţării şi aţi salvat viaţa senatorilor şi membrilor Camerei Reprezentanţilor, precum şi a personalului Capitoliului”, a declarat preşedintele SUA, Joe Biden, după ce vicepreşedintele american, Kamala Harris, a susţinut un scurt discurs, potrivit CNN.