SUA: Pfizer a cerut autorizarea în regim de urgență pentru vaccinarea contra Covid a copiilor cu vârsta de 6 luni

Pfizer a lansat procesul de cerere a autorizării de urgență a vaccinului său contra Covid-19 pentru copiii cu vârste între șase luni și patru ani din SUA, a anunțat gigantul farmaceutic, transmite AFP.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 6 luni – 5 ani ar putea începe în următoarele săptămâni, cu doze de zece ori mai slabe comparativ cu cele administrate adulților.

Acesta este ultimul segment major de vârstă care nu era eligibil pentru vaccinare. 

Dacă Agenția americană pentru medicamente (FDA) va emite autorizarea, 19 milioane de copii, respectiv 6% din populație, vor fi eligibili. Cererea vizează în prima fază o serie de două doze, însă va trebui completată cu a treia doză, a precizat Pfizer-BioNTech într-un comunicat.

Și a treia doză

Pentru acești copii, gigantul farmaceutic a ales o  doză de numai 3 micrograme la o vaccinare – față de 30 pentru adulți și 10 pentru copiii între 5 și 11 ani -, pentru a limita efectele secundare. Cu această doză redusă, răspunsul imunitar provocat la copiii între 2 și 4 ani s-a arătat mai redus față de ceea ce s-a sperat, a anunțat Pfizer în luna decembrie. Compania a mai spus că vrea să testeze o a treia doză de vaccin pentru această tranșă de vârstă și a amendat protocolul testelor clinice în acest sens.

Credem că vor fi necesare trei doze de vaccin pentru copiii între 6 luni și 4 ani, pentru a se obține un nivel înalt de protecție contra variantelor actuale și viitoare, a precizat într-un comunicat patronul Pfizer, Albert Bourla. Dar dacă sunt autorizate două doze, părinții vor avea ocazia să înceapă seria de vaccinare contra Covid-19 a copiilor lor, așteptând potențiala autorizare a celei de-a treia doze, a adăugat acesta.

Vaaccinul va putea fi disponibil pentru această tranșă de vârstă în săptămânile următoare. Comitetul de experți care are misiunea de a studia dosarul Pfizer se va reuni în data de 15 februarie, a anunțat FDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...