SUA: Rusia are medici şi spitale de campanie la frontiera cu Ucraina

Rusia are medici, infirmieri şi spitale de campanie la frontiera cu Ucraina, pe fondul mobilizării de trupe ruse în această zonă, a declarat marţi într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, transmite EFE.

Potrivit lui Kirby, Moscova şi-a intensificat în ultimele săptămâni „capacităţile logistice şi de mentenanţă”, printre care se numără şi asistenţa medicală pentru militarii săi.

„Aceasta include spitale de campanie, medici şi infirmieri, tipul de lucruri de care este nevoie pentru a oferi asistenţă medicală trupelor de pe teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, răspunzând unei întrebări.

Totuşi, John Kirby a insistat că doar această informaţie „nu este un indicator” în sine că o invazie ar fi iminentă. „Nu neapărat”, a declarat el.

Tensiunile au sporit în ultima lună ca urmare a comasării de către Rusia a 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina. Occidentul se teme că Rusia se pregăteşte să invadeze ţara vecină, în timp ce Moscova insistă că nu doreşte un război cu Ucraina şi că nu ameninţă această ţară. 

  1. Actualizare din 2 februarie, ora 13:50: Până acum, diplomația de criză în conflictul dintre Ucraina și Rusia nu a dus la o descoperire – cu toate acestea, oficialii guvernamentali occidentali continuă să se angajeze în dialog cu Moscova. După președintele francez Emmanuel Macron și premierul italian Mario Draghi, premierul britanic Boris Johnson va vorbi miercuri cu președintele rus Vladimir Putin. Apelul telefonic nu este sub o stea norocoasă: diplomatul rus ONU Dmitri Polyanski a descris în avans diplomația britanică drept „complet lipsită de valoare”.

    „Întotdeauna există loc pentru diplomație, dar sincer, nu avem încredere în diplomația britanică”, a declarat Polyansky, ambasadorul adjunct al Rusiei la Națiunile Unite, pentru Sky News. „Chiar nu vrea să jignească pe nimeni”, a adăugat el. „Rezultatele” de la diplomații britanici nu sunt „cu adevărat cu care să se laude”. Relațiile dintre Moscova și Londra sunt extrem de tensionate din cauza otrăvirii în 2018 a fostului agent dublu rus Serghei Skripal și a fiicei sale în Anglia. La acea vreme, Marea Britanie a acuzat Rusia de o tentativă de asasinat cu agentul nervos Novichok pe teritoriul britanic și a expulzat zeci de diplomați ruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...