Subiecte Istorie Bacalaurat 2021. Ce s-a dat la Bac

Absolvenții de liceu de la profil uman, au susținut astăzi examenul la istorie în cadrul probei obligatorie a profilului la Bacalaureat 2021. Subiectele au fost adaptate la anul dificil pe care l-au avut elevii din cauza pandemiei.

Subiectele la istorie la Bac 2021

Foto: gandul.ro

Programa examenului de la BAC 2021

Elevii claselor a XII-a trebuie să formuleze argumente referitoare la un subiect istoric, să folosească un limbaj adecvat în cadrul unei prezentări scrise, dar și să evidențieze relația cauză-efect într-o succesiune de evenimente sau procese istorie, scrie în programă În plus, ei trebuie să formuleze, în scris, opinii referitoare la o temă de istorie.

Exersarea demersurilor și acțiunilor civice democratice

La acest punct, elevii trebuie să extragă informații esențiale dintr-un mesaj și să descopere constantele în desfășurarea fenomenelor istorice studiate.

Cum se desfășoară examenul de Bacalaureat 2021

Accesul elevilor în unitățile de învățământ se face până cel târziu la ora 8.30. Ei sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Proba începe la ora 9.00, când în fiecare sală se deschid plicurile cu subiectele multiplicate.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care au fost distribuite toate subiectele în clasă.

Elevii trebuie să știe că au voie să folosească doar pastă/cerneală albastră pentru scris și creion negru în cazul în care au de făcut desene.

În timpul examenului, sălile sunt monitorizate audio-video, este interzisă introducerea în săli a obiectelor tip ghiozdan, rucsac, genți, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări; mijloace electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Pe parcursul celor trei ore de examen, elevii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul; cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din examen

CALENDARUL examenului de Bacalaureat 2021:

  • 28 iunie 2021 – Limba și literatura română
  • 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului
  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
  • 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă
  • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00
  • 6 – 9 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale la BAC 2021

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum s-a îmbogățit peste noapte Pescobar. Taverna Racilor a încasat peste...

Pescobar, cunoscut și sub numele de "Taverna Racilor," este în centrul atenției pentru motive care au stârnit indignare și dezgust în rândul consumatorilor din...