Subiecte matematică Bacalaurat 2021. Ce s-a dat la BAC la mate-info

Absolvenții de liceu de la profil real și tehnologic, au susținut astăzi examenul la matematică în cadrul probei obligatorie a profilului la Bacalaureat 2021. Subiectele au fost adaptate la anul dificil pe care l-au avut elevii din cauza pandemiei.

Examenul la Bac la matematică este obligatoriu pentru elevii care au urmat cursurile unui profil real sau unui profil servicii. Subiectele sunt însă diferite în funcție de filieră și specializare.

Altfel spus, subiectele la matematică la Bac 2021 diferă de la cei care au învățat la mate-info, științele naturii, tehnologic sau pedagogic.

Ele sunt împărțite astfel:

 • filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi pentru filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică
 • filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii
 • filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale
 • filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare

Subiectele la matematică la Bac 2021m- Profil mate-info

Absolvenții claselor cu profil matematgică-informatică au avut de rezolvat varianta a doua a subiectelor.

Subiectele la matematică la Bac 2021 – Profil tehnologic

Subiectele la matematică la Bac 2021 – Profil științele naturii 

Vom reveni cu subiectele la celelate profile pe măsură ce apar fie în mediul online și pe rețelele de socializare sau după ce vor fi publicate official de Ministerul Educației.

Cum se desfășoară examenul de Bacalaureat 2021

Accesul elevilor în unitățile de învățământ se face până cel târziu la ora 8.30. Ei sunt așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Proba începe la ora 9.00, când în fiecare sală se deschid plicurile cu subiectele multiplicate.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care au fost distribuite toate subiectele în clasă.

Elevii trebuie să știe că au voie să folosească doar pastă/cerneală albastră pentru scris și creion negru în cazul în care au de făcut desene.

În timpul examenului, sălile sunt monitorizate audio-video, este interzisă introducerea în săli a obiectelor tip ghiozdan, rucsac, genți, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări; mijloace electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Pe parcursul celor trei ore de examen, elevii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul; cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din examen.

CALENDARUL examenului de Bacalaureat 2021:

 • 28 iunie 2021 – Limba și literatura română
 • 29 iunie 2021 – Proba obligatorie a profilului
 • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
 • 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă
 • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00
 • 6 – 9 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor
 • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale la BAC 2021

Mai multe articole...

Cele mai citite articole