Suceava: Două transporturi de material lemnos fără acte de proveniență identificate în ultimele 24 de ore

Două transporturi de material lemnos fără acte depistate de poliţişti în cadrul unei acţiuni desfăşurată pe timpul nopţii pentru prevenirea delictelor silvice, informează IPJ Suceava.

În cadrul Planului de acţiune „Scutul Pădurii 2021”, privind prevenirea şi combaterea delictelor silvice pe raza judeţului Suceava, poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava au acţionat în data de noapte de 27/28.08.2021 pe drumurile publice pentru identificarea celor care transportă ilicit material lemnos.

Astfel, la ora 0220, lucrătorii de poliţie au interceptat pe DJ 209 C, pe raza localităţii Lucăceşti, comuna Drăgoieşti o autoutilitară la volanul căreia l-au identificat pe un bărbat de 44 de ani. Solicitându-i-se să deschidă oblonul autoutilitarei, acesta a declarat faptul că transportă cartofi în judeţul Botoşani. Întrucât cantitatea transportată era una relativ mică în comparaţie cu capacitatea autoutilitarei, acest lucru a trezit suspiciuni, motiv pentru care s-a procedat la înlăturarea mai multor saci. S-a constatat faptul că acesta transporta în realitate cherestea de esenţă răşinoase, fără documente de provenienţă.

S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 6,80 m.c. cherestea răşinoase fără aviz de însoţire.

Materialul lemnos în valoare de 4.352 lei a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanţilor O.S. Gura Humorului, iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

Ulterior, la ora 0610, a fost identificată pe DN 2 E, pe raza localităţii Cornu Luncii, o altă autoutilitară la volanul căreia se aflaun bărbat de 48 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de provenienţă. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 5,02 m.c. cherestea răşinoase fără aviz de însoţire.

Materialul lemnos în valoare de 3.213 lei a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanţilor O.S. Gura Humorului, iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19, alin. (1), b) din Lg. 171/2010.

Dosare penale la regimul rutier

În data de 28.08.2021, orele 20:40, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţiei Rurale Ipoteşti în timp ce patrulau pe DJ 208A pe raza comunei Bosanci, judeţul Suceava au observat o motocicletă fără a avea montată nicio plăcuţă cu număr de înmatriculare.

S-a procedat la urmărirea acesteia din centrul comunei Bosanci cu semnalele acustice şi luminoase pornite. Urmărirea respectivei motociclete s-a desfăşurat pe un traseu de circa 5 km iar pe drumul comunal DC 69, strada Alexandru cel Bun din satul Tişăuţi, comuna Ipoteşti, judeţul Suceava, la o intersecţie spre dreapta conducătorul motocicletei s-a dezechilibrat şi a căzut pe marginea drumului. Conducătorul motocicletei s-a ridicat şi a luat-o la fugă fiind urmărit pedestru de către poliţişti. Acesta a fost ajuns din urmă, încătuşat şi condus la sediul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti. Cu această ocazie s-a constatat faptul că acesta este un tânăr în vârstă de 20 ani, din comuna Ipoteşti, judeţul Suceava, acesta declarând că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La sediul secţiei de poliţie s-a prezentat şi un echipaj din cadrul SMURD ocazie cu care tânărul a refuzat să se deplasase la UPU Suceava pentru investigaţii medicale.

În urma verificării motocicletei în bazele de date s-a stabilit că aceasta este înmatriculată, dar ITP-ul şi RCA sunt expirate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 28.08.2021, orele 21:53, un echipaj al Serviciului Rutier, în timp ce acţiona pe Strada Manastirea Humorului din Oraşul Gura Humorului, a oprit autovehiculul la volanul căruia se afla un localnic în vârstă de 36 ani.

Întrucât şoferul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i s-au recoltat doua probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal conf. art. 336 alin.1 din cod penal.

La data de 28.08.2021, în jurul orelor 2030, un bărbat de 38 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe strada Amurgului din mun. Suceava, iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu 3 autovehiculele parcate regulamentar.

Din accidentul de circulaţie a rezultat doar avarierea autovehiculelor implicate. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...