Suedia: Suspectul arestat în urma atacului armat din Malmö este un adolescent de 15 ani (poliţia)

Poliţia suedeză a anunţat sâmbătă că suspectul arestat în urma atacului armat produs vineri după-amiază într-un centru comercial din Malmö este un adolescent în vârstă de 15 ani, informează DPA şi AFP.

Un bărbat de 31 de ani a fost ucis, iar o femeie a fost rănită în atac.

‘În prezent, totul indică spre faptul că bărbatul era ţinta acestei execuţii’, a declarat sâmbătă Petra Stenkula, şefa poliţiei din Malmo, într-o conferinţă de presă.

În schimb, femeia rănită este o persoană aflată întâmplător în zonă. Ea a fost spitalizată în stare gravă, dar viaţa nu îi este în pericol.

Poliţia consideră atacul ca ‘un incident izolat având legătură cu mediile infracţionale’ şi exclude o motivaţie teroristă.

Şefa poliţiei a afirmat că înţelege îngrijorarea locuitorilor şi că Malmö se află într-o ‘spirală a violenţei’.

Ea a mai spus că este nevoie de o strategie pe termen lung pentru a preveni ca tinerii să fie recrutaţi de infractori.

Cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative, criminalitatea a devenit unul din subiectele principale în dezbaterile naţionale în Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...