Summit OMS: Până la sfârșitul anului, 40% din populația lumii vaccinată și până la jumătatea lui 2022, 70%

La summit-ul mondial pentru probleme de sănătate,  o sută de națiuni fac un bilanț al pandemiei de Covid-19 pentru a o combate mai eficient.

Obiectivul OMS: 40% din totalul populației globului  vaccinată de acum și până la sfârșitul anului și 70%, până la jumătatea anului 2022, transmite Euronews.

Virusul se deplasează foarte rapid, însă datele pot să se deplaseze și mai rapid, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în a doua zi a summit-ului. Cu informații corecte, țările pot să mențină un avans în fața riscurilor și pot salva viețile. Urbanizarea, defrișarea pădurilor, schimbările climatice și intensificarea unor practici agricole au mărit riscurile de epidemie și pandemie, spune directorul general al OMS.

Obiectivul OMS pentru combaterea pandemiei Covid-19 este foarte precis: 40% din populația fiecărei țări să fie vaccinată până la finele acestui an și 70%, până la jumătatea lui 2022.

Obiectivul este realizabil, doar dacă țările și companiile care controlează aprovizionarea traduc în practică declarațiile lor, a afirmat dr. Tedros, care a atras atenția și de această dată asupra faptului că țările bogate au acaparat vaccinurile anti-Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...