Sună SF, dar e adevărat: Apare Consiliul de supraveghere al Facebook

Utilizatorii de Facebook vor putea cere unui consiliu de supraveghere independent să se pronunţe şi asupra conţinutului care a rămas pe platformă, nu doar asupra conţinutului eliminat.

Potrivit Reuters, într-o postare pe blog, consiliul de supraveghere a declarat că va include detalii în deciziile sale pentru a putea identifica cu uşurinţă persoana care a raportat conţinutul numai dacă ar primi permisiunea.

În următoarele săptămâni este aşteptată o decizie a consiliului în privinţa suspendării pe termen nelimitat a fostului preşedinte american Donald Trump, impusă după evenimentele din 6 ianuarie de la Capitol Hill.

Deciziile consiliului sunt obligatorii şi pot anula deciziile companiei de socializare şi ale directorului executiv Mark Zuckerberg, dar se referă doar la o mică parte din deciziile de conţinut ale Facebook. De asemenea, consiliul poate recomanda modificări de politică, dar Facebook nu este obligat să le adopte.

Membrii consiliului sunt experți în diverse domenii

„Știm că nu avem întotdeauna dreptate atunci când decidem să ștergem ceva de pe Facebook, motiv pentru care am creat Consiliul de supraveghere. Consiliul de supraveghere analizează în mod independent unele dintre cele mai dificile și semnificative decizii legate de conținut pe care le luăm”, scrie Facebook România.

„Membrii consiliului sunt experți în diverse domenii din întreaga lume, iar ei selectează care dintre deciziile noastre să fie verificate pe baza contestațiilor venite din partea utilizatorilor și care dintre cazurile trimise de Facebook să fie examinate. După terminarea verificării, ne vor comunica dacă sunt sau nu de acord cu deciziile noastre legate de conținut”, potrivit aceleiași surse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...