Sună un rus! Iniţiativa „pornită” pe propagandă (VIDEO)

A fost lansată în urmă cu câteva săptămâni de industriile de media, comunicare şi tech: este vorba despre campania #CallRussia, care are deja peste 100.000 de apeluri telefonice către cetăţeni ruşi.

Apelurile au fost iniţiate de peste 30.000 de voluntari, potrivit datelor prezentate de site-ul campaniei. Iniţiativa a pornit din Lituania și îi îndeamnă pe vorbitorii de limba rusă să sune cetăţeni ruşi pentru a-i informa despre ce face Rusia în Ucraina.

Scopul campaniei

Voluntari vorbitori de limbă rusă din toată lumea sunt invitaţi să se alăture campaniei #CallRussia. Adică, printr-o apăsare de buton pe site-ul campaniei pot suna, la întâmplare, o persoană din Rusia. Apelurile pot fi făcute fie direct de pe telefon, fie prin Whatsapp sau Telegram.

De ce această campanie?

Numai ruşii îl pot opri pe Putin. Opinia întregii lumi nu e luată în seamă de Putin. Nu-i este teamă de sancţiuni şi nu-i pasă de acţiunile liderilor lumii. Lui Putin îi este teamă d eun singur lucru – de puterea poporului Rus.

Ruşii sunt singurii care pot să-i ţină piept lui Putin”, spun realizatorii campaniei.

Rezultatele campaniei

Rezultatele după trei săptămâni de campanie sunt următoarele: au fost făcute 102.000 de apeluri. În medie, câte trei apeluri per voluntar.

Voluntari din 116 ţări au sunat cetăţeni ruşi în ultimele săptămâni.

Top cinci ţări din care s-au făcut cele mai multe apeluri este următorul: Lituania, Polonia, Marea Britanie, Germania şi Statele Unite.

1 COMENTARIU

  1. De când Rusia a invadat Ucraina, multe companii petroliere occidentale, precum și comercianți, expeditori și bancheri au stat departe de petrolul rusesc. Dar un nou raport al CNN indică țițeiul rusesc ar putea înregistra o reapariție a cererii, în relativ secret.

    Tancurile rusești care transportau petrol și produse petroliere au dispărut din sistemele de urmărire. Activitatea întunecată sau atunci când transponderele unei nave sunt oprite pentru cel puțin câteva ore, este în creștere cu 600% față de înainte de începerea războiului din Ucraina, a declarat compania de management al riscului maritim Windward pentru CNN .

    „Observăm o creștere a numărului de tancuri rusești care întrerup transmisiile în mod deliberat pentru a eluda sancțiunile”, a declarat CEO-ul Windward, Ami Daniel, într-un interviu pentru CNN, referindu-se la sancțiunile la importul de petrol impuse de SUA, Marea Britanie și alte țări. „Flota rusă începe să-și ascundă locul și exporturile”, a adăugat el.

    În săptămâna de 12 martie, au existat 33 de apariții de activitate întunecată a petrolierelor rusești, conform informațiilor Windward AI – o creștere de 236% față de aceeași săptămână cu un an în urmă.

    Cine cumpără uleiul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...