Surpriză: Cine preia compania care a produs celebrul joc „Dacii și Romanii”

Compania românească D-Toys, fondată în urmă cu 20 de ani, de Tibor Fustos, care produce și jocul „Dacii și Romanii”, a fost preluată majoritar de un fond de investiții susținut de Uniunea Europeană.

Fondul de investiții Black Sea Fund I a achiziționat 70% din D-Toys, considerat „cel mai mare producător independent de jocuri pentru copii din România”, potrivit unui comunicat. Părțile nu au dezvăluit valoarea tranzacției.

Fondatorul Tibor Fustos va ceda conducerea companiei unui nou CEO, Alex Bute, în urma acestei tranzacții. „Suntem foarte mândri de eforturile întregii echipe de a crește de-a lungul anilor și de a deveni cel mai important producător local de puzzle-uri și jocuri pentru copii. Această tranzacție cu Black Sea Fund ne va permite să creștem accelerat compania și gama de produse, să îmbunătățim procesul de inovație și să creștem masiv notorietatea pro-duselor noastre în România, dar și în țări precum Germania, Austria, Elveția”, a spus Fustos.

Fondată în anul 2001, D-Toys a realizat în 2020 venituri de 4 milioane de euro, declarându-se cel mai mare producător independent de puzzle-uri și jocuri educaționale din România.

O fabrică modernă, cu 90 de angajați, în Sfântu Gheorghe

Compania produce jocuri educaționale, jocuri de societate și puzzle-uri dedicate copiilor între 3 și 14 ani, printre cele mai renumite fiind Jocul Autostrăzilor, Animale din România, Alias, Capitalism Original, Șapte dintr-o lovitură, Bătălie Navală, Dacii și Romanii.

D-Toys deține o fabrică modernă cu 90 de angajați în Sfântu Gheorghe, județul Covasna, dar noua conducere intenționează să majoreze personalul cu 40%.  Cu partea de distribuție, firma este prezentă în România, Germania, Franța și vizează extinderea în Austria și Elveția. „Clienții noștri se îndepărtează tot mai mult de importurile ieftine din China și caută divertisment, calitate și inovație, iar noi suntem poziționați ideal pentru a-i servi în Europa și nu numai, fiind unul dintre puținii producători integrați din UE”, declară Alex Bute, noul CEO. În perioada următoare, fondul de investiții Black Sea Fund I  monitorizează noi achiziții.

D-Toys este platforma potrivită pentru potențialele ținte de achiziții pe care le vom monitoriza în mod activ în perioada următoare. Suntem nerăbdători să contribuim la dezvoltarea viitoare a companiei și să lucrăm îndeaproape cu Tibor și echipa lui”, spune Cornel Fumea, partener Black Sea Fund I Cooperative UA.

Black Sea Fund I este un fond de capital privat lansat recent, care are ca scop implementarea de investiții în acțiuni de cel puțin 4 milioane euro către întreprinderile mici și mijlocii româneșt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...