Surpriză de proporții la Târgu Mureș: Au fost descoperite picturi cu Mihai Viteazul și stema Regatului României!

O pictură cu Mihai Viteazul în mărime naturală şi stemele Regatului României au fost descoperite în clădirea Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie  din Târgu Mureş. Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de reabilitare a clădirii centrale.

În timp ce se se renova sala festivă a Universității din Târgu Mureș sub actuala zugrăveală s-au descoperit  o serie de picturi : domnitorul Mihai Viteazul în mărime naturală, stemele Regatului României din perioada 1881-1922 precum şi o serie de decoraţiuni specifice care acoperă atât pereţii cât şi tavanul sălii.

Anunțul a fost făcut de rectorul Universității Leonard Azamfirei  care spune că în urma acestei descoperiri, clădirea, care are statut de monument istoric, va fi evaluată de experţii în domeniul protejării monumentelor istorice.

Totul va fi reevaluat

„Sala festivă a universității a furnizat zilele trecute o surpriză de proporții. În cursul lucrărilor de renovare, sub actuala zugrăveală s-au descoperit, acoperite fiind de vopseaua actuală, o serie de picturi de o valoare inestimabilă: domnitorul Mihai Viteazul în mărime naturală, stemele Regatului României din perioada 1881-1922 precum și o serie de decorațiuni specifice care acoperă atât pereții cât și tavanul sălii.

Ca urmare a acestei descoperiri, clădirea, având statut de monument istoric, va fi evaluată de experții în domeniul protejării monumentelor istorice iar Sala festivă va fi renovată în așa fel încât să fie adusă la forma în care aceasta era în perioada 1920-1940, când clădirea universității adăpostea Liceul Militar “Mihai Viteazul”.”

Sala festivă va fi renovată în aşa fel încât să fie adusă la forma în care aceasta era în perioada 1920-1940, când clădirea universităţii adăpostea Liceul Militar “Mihai Viteazul”, mai spune rectorul.

Lucrările de reabilitare erau programate să se încheie în toamna acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...