Surpriză pentru pelerinii porniți pe urmele Părintelui Arsenie Boca

Pelerinii care trec zilele acestea pe la Mănăstirea Prislop și ajung la mormântul lui Arsenie Boca se bucură să găsească locul reamenajat și într-o stare impecabilă.

Popularitatea Mănăstirii Prislop se datorează, în mare măsură, călugărului Arsenie Boca, înmormântat aici în decembrie 1989. În anii `40, Boca a fost duhovnic al Mănăstirii Brâncoveanu din Munții Făgăraș și apoi al Mănăstirii Prislop, din Țara Hațegului. Faima duhovnicului s-a răspândit mai ales după moartea sa, când unii pelerini au povestit că „sfântul Ardealului” e făcător de minuni.

Copleșită de valurile de turiști, Mănăstirea Prislop și-a pus „haine noi”, în această toamnă. Aleile au fost lărgite, la fel și spațiile verzi, iar clădirile au fost primenite. Surpriza cea mai mare vine aproape de intrarea în mănăstire, unde a început ridicarea unei noi biserici, pentru numărul mare de români care vin în pelerinaj. Noul lăcaș de cult va fi mult mai încăpător, promit reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei, și va avea hramul Sfântul Cuvios Mucenic Ștefan cel Nou, sărbătorit la 28 noiembrie, ziua în care este comemorat Părintele Arsenie Boca.

Vechea biserică de la Mănăstirea Prislop, înălțată în secolul al XIV-lea, este în prezent prea mică pentru numărul mare de români veniți la slujbele care au loc la mănăstire. Preoții țin slujbele afară, lângă biserica medievală Prislop.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole