Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Capitalei. Ce experiență profesională și ce avere are

Alexandra Georgiana Văcaru va fi noul prefect al Capitalei, numirea sa venind pe fondul vacantării funcției, odată cu demiterea lui Alin Stoica, desemnat din partea USR-PLUS.

Văcaru a fost inspector la Consiliul Concurenței și consilier pentru afaceri europene la Curtea de Justiție a UE. Este doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. A lucrat și pentru UNESCO, Willkie Farr & Gallagher LLP, MAE, NNDKP, Tribunalul UE și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Conform ultimei declarații de avere, noul prefect deține în proporție de 100% 5 terenuri agricole în Podu-Iloaiei (Iași), dobândite prin cumpărare în perioada 2004, 2005 și 2008 (schimb), și trei apartamente cumpărate în Iași (2016) și București (2015 și 2017).

Alexandra Văcaru are un venit de puțin peste 40.000 de lei/an de la Consiliul Concurenței și de 40.000 de euro/an de la Tribunalul UE, conform aceleiași declarații de avere.

Pe 9 septembrie, Guvernul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Gruparea avea la nivel național 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar pentru demiterea lor era necesară o Hotărâre de Guvern.

Florela – Antonela Ghiță, subprefect al Capitalei, a fost desemnată să preia atribuțiile prefectului prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne. Acesta a activat anterior numirii în poziția de subprefect ca director al Direcției Juridice în cadrul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...