SURSE: Fără taxe noi. Ce alte condiții impune PNL în negocierile cu PSD

Tratativele dintre social-democrați și liberali s-au reluat, după ce joi au ajuns la un impas, în ceea ce privește împărțirea ministerelor. La discuțiile de vineri s-a ajuns la un acord cu privire la chestiuni economice și sociale.

Liberalii au fost de acord cu propunerile PSD în domeniul social, însă doar după ce social-democrații și-au dat acordul față de propunerile PNL pentru două măsuri importante. Potrivit unor surse politice, liberalii au impus majorarea ponderii investițiilor în produsul intern brut, de la 5,6% la 7%. De asemenea, o condiție importantă a liberalilor a fost păstrarea cotei unice de impozitare și renunțarea la introducerea de taxe noi.

Odată ce aceste principii din viitorul program de guvernare au fost agreate, PSD și PNL au stabilit și măsurile sociale care urmează să se aplice de anul viitor.

Pensiile vor crește cu 10% de la 1 ianuarie. Pensia minimă va crește de la 800 la 1000 de lei de la 1 ianuarie, În plus, pensionarii care au o pensie de până la 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un sprijin (o singură dată) de 1.200 de lei pentru a suporta creșterile de prețuri la utilități. Cei care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plăti contribuții pe sănătate de 10%.

Alocațiile pentru copiii între 0-2 ani va crește la 600 de lei, iar cea oentru copiii peste 2 ani va crește la 243 de lei. Se va aloca a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.

Cum ar putea fi împărțit Guvernul

Premier – Nicolae Ciucă

Finanțe – PSD

Interne- PNL

Externe – PNL

Apărare – PSD

Justiție – PNL

Educație – PNL

Cultură – PNL

Muncă – PSD

Energie – PNL

Economie – PSD

Agricultură – PSD

Transporturi – PSD/PNL

Sănătate – PSD

Fonduri Europene – PNL/PSD

Digitalizare – PNL/PSD

Dezvoltare – PSD/UDMR

Mediu – UDMR

Tineret și Sport – UDMR

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole