SURSE: Liberalii nu exclud refacerea coaliției!

Surse din Partidul Național Liberal spun că există scenarii care ar putea fi convenabile pentru Florin Cîțu care ar putea duce la refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. Deși după ce Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș drept candidat pentru poziția de premier, iar liderii PNL și UDMR i-au sfătuit pe USR-iști să încerce formarea unei majorități alături de cei cu care au votat moțiunea negocierile dintre Cioloș și Cîțu ar putea produce surprize.

Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Dacian Cioloș se întâlnesc miercuri pentru a avea prima discuție față în față, după ce președintele l-a desemnat pe liderul USR drept variantă de premier.

Surse din PNL spun că la ședința de marți seară a Biroului Politic Național al PNL a fost pusă în discuție posibilitatea unei împăcări între liberali și USRiști. O variantă care i-ar mulțumi pe liberali ar fi ca șefia Camerei Deputaților să ajungă la USR, în timp ce președinția Senatului și postul de premier să revină liberalilor, scenariu care ar putea fi pus în practică la o nouă desemnare de candidat pentru postul de premier a președintelui.

Până atunci, PNLiștii au decis deja că îl vor susține pe Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților în situația în care Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, își va da demisia din această funcție.

Cine va conduce camera inferioară a legislativului va fi decis miercuri în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, unde nici un partid nu are majoritate.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole