SURSE: ”Marea împărțeală” PSD-PNL

Conducerile PSD și PNL se adună odată cu debutul săptămânii atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 1.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00. PNL şi PSD trebuie să mai facă numirile în eşalocul doi al secretarilor de stat şi al şefilor de agenţii şi deconcentrate. Deja PNL, prin vocea liderului de Timiş, Alin Nica, anunţa că liberlaii vor gestiona atât atât programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania Naţională de Investiţii (CNI).

În cee ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor nostre.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...