SURSE: Nicolae Ciucă este noul premier convenit în urma discuțiilor PSD-PNL-UDMR

Nicolae Ciucă este numele noului premier agreat în urma negocierilor dintre PSD, PNL şi UDMR. Varianta aleasă de cele trei formațiuni confirmă informația publicată în urmă cu câteva zile de Puterea.ro, când a fost stabilit un acord de principiu pentru poziția de viitor șef al guvernului.

Florin Cîţu a mers la negocierile cu PSD cu propunerea ca premier să fie Nicolae Ciucă. Decizia a fost luată după o discuţie de 30 de minute între Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor.

Propunerea ar fi acceptată şi de social-democraţi deşi iniţial spuneau că vor merge cu Marcel Ciolacu, dar asta doar în condiţia în care Florin Cîţu şi-ar fi menţinut dorinţa de a fi premier.

După discuţia PNL-PSD, încheiată cu puţin timp în urmă, formula cu Nicolae Ciucă în fruntea guvernului a fost acceptată şi de PSD şi de UDMR.

1 COMENTARIU

  1. Egal cu zero este varianta aleasă de cele trei formațiuni politice. Cunoaștem cu toţii deja că tov. Nicolae Ciucă este noul premier. Problema cum muncim? Planurile, schițele noastre ro” este deja pe masa de lucru? Ce viitor ne modelăm pentru noi înșine? În fiecare sector al muncii trebuie acționat rapid, de la acțiunile climatice la adoptarea tehnologiei și la evoluția educației şi al sănătăți se pare că ne aflăm la o bifurcație a drumului. Tot ceea ce este cert este că drumul pe care îl călcăm astăzi s-a încheiat într-un mare căcat.
    Ce vom face pe mai departe? Așteptăm cu toţii ca acel căcat româno-țigănesc să explodeze şi să ne în-pute pe toți?
    Privim cu mare atenție spre UE și USA trăim într-o lume care se află într-o „transformare accelerată”, dar ca simplu român” punem o întrebare: Suntem în proces de a crea o lume mai bună decăt cea lăsată de miriște 1999-2021 sau ne vom prăbuși cu toții în sărăcie și un război adevărat?
    Între timp, există îngrijorări cu privire la securitatea energetică pe fondul unei crize de aprovizionare și al prețurilor record la gaze, unii întrebându-se ce va însemna îndepărtarea dependenței de combustibilii fosili pentru creșterea economică durabilă. În acest moment, se pare că în politica mondială este o luptă între cei care vor schimbarea și cei care îi rezistă.
    SUA si UE vor investi miliarde. România tot cu mâna întinsă va sta la bunul Dumnezeu în următori ani sau va începe să investească miliarde de euro?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...