SURSE: Nicolae Ciucă rămâne premierul desemnat să negocieze cu PSD

Surse politice spun că deși Nicolae Ciucă a anunțat în ședința Biroului Executiv al PNL că vrea să se retragă, acesta ar fi în continuare propunerea de premier agreată, inclusiv în rândurile social-democraților, fiind văzut drept persoana cea mai potrivită să negocieze cu PSD formarea unei majorități stabile.

Totodată, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, oferă o primă reacție la decizia lui Nicolae Ciucă de a-și depune mandatul de premier propus. Dîncu este de părere că Nicolae Ciucă ar trebui propus din nou, fiind o persoană care poate să obțină mai ușor susținerea altor partide. Vasile Dîncu nu exclude varianta intrării PSD la guvernare. „S-a risipit magia. Ne gândeam cu toții ce soluție va găsi președintele PNL pentru a trece un guvern fără majoritate. Eu cred că ar fi o soluție să fie aceeași propunere, pentru că ar fi foarte greu să se obțină un acord cu un politician cu state vechi. Probabil că va fi tot domnul Ciucă propus”, a spus Vasile Dîncu.

Astfel încât, generalul în rezervă Nicolae Ciucă nu își va depune mandatul de premier desemnat chiar dacă PSD și USR au anunțat că nu îl vor vota, au declarat pentru Puterea.ro surse liberale. Ca atare, Ciucă va merge până la votul din plenul Parlamentului, așa cum a făcut-o înaintea sa și Dacian Cioloș, care a eșuat ulterior la vot. Liderii PSD au decis luni în unanimitate ca partidul să nu voteze guvernul Ciucă.

1 COMENTARIU

  1. Priviti si catre casele mai mari ai politici Europene.
    „Nimeni dintre noi nu va trăi pentru totdeauna”: Regina invocă propria mortalitate, îndeamnă liderii lumii să acționeze pentru generațiile viitoare.
    Într-un discurs preînregistrat la summitul COP26 privind schimbările climatice, monarhul în vârstă de 95 de ani a spus că politicienii au obligația de a gândi dincolo de propriile priorități imediate.
    Politica romaneasca ? Mda. Mai mare rusinea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...