Surse politice au declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro că zilele lui Florin Roman la conducerea Ministerului Digitalizării sunt numărate, după ce președintele Iohannis i-ar fi cerut lui Nicolae Ciucă să găsească o soluție pentru a-l înlocui pe ministrul acuzat de plagiat.
După gafele consecutive ale proaspătului ministru al Digitalizării, președintele a avut o discuție cu premierul în care i-a cerut să aibă grijă de imaginea politică a liberalilor din Guvern, iar un prim pas în acest demers ar fi înlocuirea lui Roman, cel care în urmă cu o săptămână a recunoscut că nu are nici o legătură cu domeniul pe care este responsabilizat să îl gestioneze. Informația confirmă în parte și intenția președintelui Iohannis de a scoate PNL-ul drept partenerul onest din această coaliție de guvernare în ochii electoratului și de a redresa imaginea slabă pe care o are partidul după formarea alianței cu PSD, putând reprezenta un prim pas spre integritate făcut în comparație cu PSD-ul care recent a fost contestat după ce l-a șefia ANRE pe fratele lui Paul Stănescu.
A văzut cineva lucrarea de doctorat a lui Ciucă ?
A văzut cineva lucrarea de doctorat a lui Florin Roman?
A văzut cineva lucrarea de doctorat a lui Sorin Cîmpeanu?
Republica Moldova aspira sa adere la Uniunea Europeana „intr-o zi” si i-a comunicat Rusiei ca aceasta este alegerea sa, a declarat marti presedinta Maia Sandu pentru agentia britanica Reuters, informeaza Agerpres.
Comentariile ei dintr-un interviu pentru Reuters au fost cele mai clare afirmatii publice privind cursul pro-occidental al Republicii Moldova, noteaza agentia de stiri britanica.
Intrebata daca Rusia va permite Republicii Moldova – care se afla intre Ucraina si statul membru UE Romania – sa adere la UE, Maia Sandu a raspuns ca le-a spus oficialilor rusi ca modelul blocului Celor 27 este cel de urmat pentru tara. „Vom insista ca este alegerea noastra (aderarea la UE) si ne-ar placea ca alte tari sa respecte aceasta alegere”, a subliniat ea.
Serbia face un pas semnificativ spre aderarea la Uniunea Europeană. Belgradul a deschis discuții marți, 14 decembrie 2021, cu privire la o serie de politici legate de mediu, dar a fost avertizat că progresul pe calea sa europeană depinde încă de normalizarea relațiilor cu fostul său teritoriu, Kosovo. Țările care doresc să adere la UE cu 27 de țări trebuie să-și alinieze legile cu standardele blocului. (AP Photo/Darko Vojinovic, File)
Marți, Serbiei i s-a permis să deschidă discuții privind schimbările climatice și mediu, energie, politica de transport și rețelele de infrastructură transeuropene. Belgradul a deschis acum 22 de capitole de negociere de la începutul discuțiilor sale de aderare în 2014. Este prima dată când Serbia deschide patru capitole deodată.
Premierul sârb Ana Brnabic a declarat reporterilor de la Bruxelles că această mișcare marchează „o piatră de hotar foarte importantă pentru procesul nostru de integrare europeană”.
Comisarul UE pentru Extindere Oliver Varhelyi a fost de acord că „Serbia face un alt pas foarte important înainte în aderarea la Uniunea Europeană”. Serbia face un mare pas înainte în discuțiile de aderare la UE
Cum este posibil ca aproape toată presa să tacă, să se uite în altă parte și să nu pună în discuție aderarea României la Uniunea Europeană?