SURSE: Ședință aprinsă a Biroului Executiv al PNL! Mai mulți lideri liberali ”vor sări la gâtul” lui Florin Cîțu

Surse politice au declarant pentru Puterea.ro că mai mulți lideri PNL, vicepreședinți și prim-vicepreședinți, îl vor ataca pe Florin Cîțu în timpul ședinței de la 14. Aceștia îl consideră responsabil pe CÎțu de blocarea negocierilor cu PSD. Mai exact, în PNL există nemulțumiri după ce Cîțu a căzut de acord cu Hunor și Ciolacu pentru numirea ca premier al lui Nicolae Ciucă, ”variantă dictate de Iohannis”, fără consultarea partidului.

Biroul Executiv al PNL se va reuni în şedinţă, joi, la ora 14,00, în sistem de videoconferinţă, potrivit unor surse politice. Şedinţa vine după ce negocierile dintre PNL, PSD şi UDMR pentru formarea unui nou Guvern s-au blocat miercuri din cauza nominalizării premierului.

Ca urmare, şedinţa echipelor de negociere ale PNL, PSD, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru finalizarea programului de guvernare, programată miercuri, a fost anulată. Tot miercuri, conducerea PSD a aprobat sistemul de numire prin rotaţie a premierilor în noul Cabinet şi l-a desemnat pe Marcel Ciolacu propunere de prim-ministru. Marţi seara, BEx al PNL a aprobat propunerea privind numirea prin rotaţie a premierilor, cu condiţia ca primul să fie dat de liberali. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că problema în negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare este că atât PNL, cât şi PSD doresc să dea primul propunerea de premier. El a afirmat că, prin decizia BEx de marţi, propunerea de prim-ministru poate fi orice membru al PNL. Pe de altă parte, Cîţu a susţinut că există o rezoluţie a Consiliului Naţional al partidului care prevede că preşedintele PNL este propunerea de premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...