Surse: Tesla negociază cu Toyota pentru producția în comun a unui SUV electric de mici dimensiuni

Surse din piața auto susțin ca Tesla și Toyota negociază dezvoltarea comună a unei platforme pentru un SUV electric mic. Mass-media sud-coreeană scrie că discuțiile au început anul trecut și se apropie de etapa finală.

Tesla va acoperi software-ul și electronica, în timp ce Toyota va contribui la platforma reală a vehiculului. Astfel, cele două puncte forte ale companiilor; software-ul și sistemele de acționare electrică versus producția de vehicule la preț redus în cantități mari, vor fi combinate.

Pe această bază, se pare că ar putea apărea modelul Tesla anunțat pentru 25.000 de dolari. Cu toate acestea, bateriile, un factor important de cost pentru mașinile electrice ieftine, nu sunt menționate. Tesla în sine este pe punctul de a intra în producția de baterii cu celulele 4.680, dar lucrează și cu furnizori precum Panasonic, LG Chem și CATL. Toyota cooperează cu CATL, BYD și deține fabrica Prime Planet împreună cu Panasonic.

Toyota și Tesla au colaborat deja în trecut, în 2012, când au creat un RAV4 electric. Compania japoneză și-a vândut ultimele acțiuni Tesla la sfârșitul anului 2019.

Toyota s-a concentrat mult timp pe hibrizii săi și pe vehiculele cu pile de combustie. Totuși, Toyota Group planifică și producția de vehicule electrice, cum ar fi Lexus UX300e. Compania și-a dezvoltat platforma TNGA pentru sistemele de acționare electrică și dezvoltă, de asemenea, o platformă pentru SUV-uri electrice împreună cu Subaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Baronul PSD Horia Teodorescu „toacă” peste 200.000 de euro pentru un...

Baronul PSD Horia Teodorescu a pregătit, astăzi, o petrecere costisitoare cu ocazia prezenței premierului Marcel Ciolacu la inaugurarea proiectului de modernizare a portului turistic...