Surse: USR-PLUS este dispus la o colaborare cu AUR. Proiectul la care și-ar da mâna

USR – PLUS şi AUR ar fi dispuse la colaborare pentru a trece proiectul care prevede alegerea primarilor în două tururi, din 2024. Pactul ar fi realizat în contextul în care UDMR se opune proiectului.

Conform unor surse politice, citate de Antena 3, Alianța USR-PLUS ar fi dispusă la acest gest pentru a modifica legislaţia electorală, astfel încât primarii să poată fi aleşi în două tururi de scrutin.

Această variantă avantajează partidele mai mici sau noi, pentru că în al doilea tur de scrutin pot crea alianţe cu celelalte formaţiuni clasate pe locurile următoare, astfel încât să poată lupta împotriva partidului cel mai mare.

În urmă cu trei săptămâni, cei de la AUR au depus un proiect de lege care prevede modificarea legislaţiei electorale, astfel încât preşedinţii de Consilii judeţele şi primarii să poată fi aleşi în două tururi de scrutin.

PSD şi UDMR au militat, de-a lungul timpului, pentru alegerea într-un singur tur de scrutin, însă cei de la USR şi AUR ar fi avantajate de alegeri în două tururi.

Conform Antena 3, dacă şi cei de la PNL vor fi convinşi de ideea modificării legislaţiei electorale, acest lucru poate deveni fezabil chiar ignorând partenerii de guvernare de la UDMR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...