Surse: Zeci de primării rămân fără primari. Alegerile parțiale se lasă așteptate

Alegeri parțiale ce ar putea stabili primarii în zecile de localități rămase în ultimii doi ani fără edili nu vor fi prea curând organizate. Există chiar ipoteza conform căreia să nu fie deloc pregătite, până la momentul când vor avea loc cele la termen, respectiv în 2024.

Concluzia a fost trasă de liderii PNL în urma consultării președinților de organizații județene, au declarat pentru Puterea.ro surse din conducerea grupării liberale. Principalul argument este generat de faptul că PNL are deja viceprimari în multe dintre localitățile care se confruntă cu această problemă administrativă și nu ar vrea să riște pierderea controlului lor.

În prezent, 36 de Unități Administrativ Teritoriale din întreaga țară se confruntă cu această problemă, cel mai cunoscut caz fiind cel de la Sectorul 5, unde Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în luna mai definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv.

În acest caz, atribuţiile de primar au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu.

Un caz excepțional este cel de la Agigea, unde Consiliul Local a fost dizolvat în luna martie a acestui an, ca urmare a faptului că nu a adoptat nicio hotărâre în trei ședințe ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive.

1 COMENTARIU

  1. De ce mai este nevoie de 41 de județe în România?
    Când cunoaștem cu toții că numărul populației a scăzut vertiginos încât Județul nici nu se mai poate numi Județ. Orașele nu se mai pot numi orașe datorită numărului mic de locuitori, Satele nu se mai pot numi sate datorită numărului mic de locuitori iar comunele nici nu mai există în unele zone ale ţării ( orașe fantomă, comune – fantomă, sate – fantomă )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...