Sute de angajați ai CEO rămân fără tichetele de masă și de vacanță! Au salarii prea mari

Sute de salariați din Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor rămâne fără beneficii, ca urmare a salariilor mari pe care le încasează.

După ce legea privind „optimizarea fiscala”, propusa de guvernul Ciolacu, va intra in vigoare, mii de bugetari din România vor rămâne fără beneficiile încasate pe lângă salarii. Printre aceștia se numără și câteva sute de angajați ai Complexului Energetic Oltenia.

Este vorba in special de personalul cu funcții de conducere si de cei care au venituri peste 8.000 de lei net. De anul viitor se pregătește eliminarea tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta pentru bugetarii care beneficiază de un salariu net de 8.000 de lei.

„La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei. Salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de această măsură. Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”, a declarat săptămâna aceasta premierul Marcel Ciolacu. Complexul Energetic Oltenia este o companie deținută în procent de 77% de către stat prin Ministerul Energiei. Are în prezent 9.700 de salariați, fiind cel mai mare angajator din Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia este o companie deținuta in procent de 77% de către stat prin Ministerul Energiei. Are in prezent 9.700 de salariați, fiind cel mai mare angajator din Oltenia. Pe de alta parte, administrația Complexului Energetic Oltenia continua in aceasta distribuirea cotelor de cărbune pentru încălzirea de iarnă.

În luna septembrie sunt salariați din CEO programați sa ridice cărbunele. Complexul Energetic Oltenia acorda in baza unor cereri prealabile o cantitate de 10 tone de lignit, potrivit cotidianului local Gazeta de Sud.

Cărbunele poate fi folosit numai pentru încălzirea de iarna. Nu este permisa comercializarea cărbunelui primit de angajați. Aceștia plătesc prețul de producție pentru fiecare tonă și nu prețul aplicat terților. Nu se știe ce bonusuri vor mai rămâne la Complexul Energetic Oltenia pentru salariați. De anul viitor, va fi negociat un nou Contract Colectiv de Munca.

Compania are probleme economice, ca urmare a implementării unui Plan de restructurare si decarbonare. In primul rand, pana la finalul acestui an la CEO vor trebui sa mai rămâne doar 7.700 de angajați in loc de 9.700. Nu se știe cum vor pleca din companie aproape 2.000 de salariați în următoarele 3 luni. Complexul Energetic Oltenia nu are nici măcar bugetul pe 2023 aprobat de către Guvern, deși s-a ajuns in luna a noua a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole