Sute de blocuri din București fără apă caldă.Termoenergetica, probleme cu rețeaua

Deși sute de blocuri din Sectoarele 2 și 3 ar fi trebuit să aibă deja de două zile apă caldă în țevi, Termoenergetica tot întârzie cu reparațiile.

Reprezentanții Termoenergetica spun că după cele 5 zile care au fost necesare pentru a face lucrările premergătoare pentru modernizarea magistralei care alimentează, au apărut două avarii, noul termen pentru remedierea situației fiind 22 septembrie, ora 23.00, scrie hotnews.ro

Potrivit aplicației Termoalert, circa 12% (1.100 de imobile din 9290) dintre imobilele conectate la rețeaua de termoficare din București nu au apă caldă, miercuri, la prânz:

  • În Sectorul 2 circa 90 de blocuri nu aveau apă caldă în parametri, termenul de remediere fiind 20 septembrie, ora 23.00.
  • În Sectorul 3, circa 250 de blocuri nu aveau apă caldă de 7 zile, termenul de remediere fiind 20 septembrie.
  • În Sectorul 4 alte 130 de blocuri nu aveau apă caldă din cauza lucrărilor pregătitoare pentru modernizarea rețelei de termoficare cu bani europeni, termenul de remediere fiind 20 septembrie, între 20 și 23.00. Printre acestea se numără și Spitalul Marie Curie. Între timp, încă 100 de blocuri au mai primit apă caldă.
  • În Sectorul 6 circa 420 de imobile nu au apă caldă din cauza unor avarii, dar și a lucrărilor de modernizare a rețelei. Majoritatea vor primi apă caldă până pe 21 septembrie, ora 23.00, iar 85 de blocuri abia pe 23 septembrie ora 23.30.

Cea mai gravă situație este în Sectorul 3 și Sectorul 2 unde, miercuri la prânz, circa 350 de blocuri nu aveau apă caldă de o săptămână, deși Termoenergetica promitea că se va rezolva în 5 zile.

Reprezentanții Termoenergetica spun că după finalizarea lucrărilor necesare pentru începerea șantierului de modernizare a magistralei care alimentează Sectoarele 2 și 3 din CET Sud, au apărut două avarii, scrie hotnews.ro

  • „După finalizarea lucrărilor necesare pentru începerea șantierului pentru Obiectivele nr. 1 și 4 din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), la controlul efectuat, a fost descoperită o avarie pe conducta de tur cu diametrul de 1000 mm, în zona intersecției dintre Șoseaua Mihai Bravu și Calea Vitan.
  • Această avarie a fost remediată în noaptea dintre 18 și 19 septembrie 2023, echipele companiei intervenind în cursul nopții pentru reparații în încercarea de a relua furnizarea agentului termic, în cel mai scurt timp.
  • Din păcate, din cauza stării de degradare a acestei conducte magistrale (Magistralei II Sud) care are o vechime de aproape 50 de ani (48), în cursul dimineții, după finalizarea lucrărilor, în timpul încărcării, țeava s-a spart din nou (a apărut o nouă avarie) în zona străzii Calea Vitan la numerele 110-112, pe conducta de tur Dn1000mm, în apropierea stadionului Olimpia.
  • Această avarie a impus oprirea alimentării și izolarea avariei, pentru a putea fi efectuate lucrările de reparații, care impun reluarea tuturor pașilor operaționali. În prezent, sunt afectate 3 puncte termice (PT-uri) și 65 de blocuri pe acest tronson.
  • Termenul de finalizare a remedierii acestei avarii este stabilit pentru 22 septembrie 2023, ora 23:30”, a explicat directorul Termoenergetica – Mircea Adrian Teodorescu, pentru HotNews.ro.

Tot din cauza acestei avarii, până la realuarea alimentării pe Magistrala II sud, furnizarea de agent termic a consumatorilor din zonele Mărășești, Foișor, Mircea Voda, Calea Vitan, Octavian Goga, Matei Basarab, Călărași, Corneliu Coposu, Unirii și Calea Moșilor este afectată, spun reprezentanții companiei.

„Aceștia sunt alimentați din Centrala Termică Electrică (CET) Sud prin intermediul Magistralei 3 Sud Berceni, care se extinde din sectorul 4 în sectorul 3. Astfel, pentru a ajunge în sectorul 3, apa ajunge pe un traseu ocolit parcurgând un traseu de aproximativ 10 kilometri, care influențează calitatea agentului termic”, a explicat Teodorescu.

Reprezentanții Termoenergetica spun că pe perioada lucrărilor la magistrală vor mai apărea probleme.

„Vă comunicăm, de asemenea, că până la reîntregirea Magistralei II Sud vor mai exista situații în care vor exista zone deficitare în sectoarele 2 și 3, mai ales în orele de consum maxim. De fiecare dată, echipele operative sunt mobilizate pentru punerea în funcțiune a punctelor termice”, se mai arată în răspunsul transmis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole