Sute de mii de români lăsați în afara rețelelor de telefonie mobilă. Ce operator are cea mai bună acoperire

La 30 de ani de la începuturile telefoniei mobile în România, aproximativ 300.000 de persoane nu au în prezent deloc acces la rețelele de voce sau date, pentru că acestea nu acoperă și zonele lor.

În mod oficial, aproximativ 300.000 de români (1,5% din populație) trăiesc în zone fără acoperire din partea vreunui operator de telefonie mobilă.

Într-un raport ANCOM sunt prezentate rezultatele campaniei de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce mobilă. Operațiunea a avut loc în perioada mai – octombrie 2022, când au fost verificate 13.388 de localități, fiind totodată parcurși peste 240.000 de km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale.

Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populației acoperite și populația totală a României. Rezultatele: Vodafone are cea mai slabă acoperire (98,4%), urmat de Orange și Telekom Mobile (98,5%) și RCS&RDS (98,8%).

Lucrurile stau sensibil mai bine față de acum un deceniu: în 2010, 82% din gospodării foloseau servicii de telefonie mobilă. Doar 48% din utilizatori foloseau atunci servicii pe bază de abonament, 40% doar cartele preplătite iar 12% atât abonamente cât și cartele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...