Sute de oameni în costume populare în centrul oraşului Mioveni

Sute de oameni îmbrăcaţi în costume populare s-au strâns, miercuri, în centrul oraşului Mioveni, pentru a marca Ziua Iei în avans.

La Mioveni, astăzi, am sărbătorit Ziua Universală a Iei, bluza tradiţională românească – simbol internaţional al culturii române şi o piesă emblematică a costumului popular naţional românesc. La miezul zilei, scăldaţi în soarele verii, sute de elevi, copii şi tineri, alături de angajaţii instituţiilor publice din oraş şi de reprezentanţii Consiliului Local Mioveni şi-au etalat costumele populare în Centrul Civic”, se arată într-un comunicat al Primăriei Mioveni.

Ca în zilele de sărbătoare de altădată

Conform aceleiaşi surse, participanţii s-au prins într-o horă, pe acordurile muzicii populare, ca în zilele de sărbătoare de altădată. Tot pe platoul din centrul oraşului a fost prezentată o expoziţie de costume tradiţionale româneşti şi a fost organizat un atelier de creaţie.

De asemenea, cursanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti şi cei ai Clubului Copiilor din Mioveni au încântat publicul cu recitaluri folclorice şi dansuri populare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole