Talibanii: „Femeile nu sunt o proprietate, ele sunt ființe umane”

Talibanii au publicat un document care cuprinde șase puncte pentru a clarifica faptul că „femeile nu sunt o proprietate, ele sunt ființe umane nobile și libere”. Decretul a omis, însă, și dreptul lor la educație și la muncă.

Potrivit ABC Internacional, islamiștii au surprins cu o rugăciune în care au emis un decret privind drepturile femeilor din „emirat”. Islamiștii au emis un document în șase puncte pentru a clarifica faptul că „femeile nu sunt proprietate, ci sunt ființe umane nobile și libere” și pentru a respinge căsătoriile forțate, o practică obișnuită în țară. Talibanii consideră că femeile „nu ar trebui să fie forțate să se căsătorească împotriva voinței lor, fie că sunt singure sau văduve. Nimeni nu poate da o femeie altuia în schimbul unui acord de pace sau pentru a pune capăt unui proces”.

Decretul nu face nicio referire la educația fetelor din școlile secundare

Acesta este primul gest al talibanilor față de femei de când au revendicat victoria asupra Statelor Unite și au preluat controlul asupra Kabulului la 15 august, dar decretul nu face nicio referire la educația fetelor din școlile secundare, care rămân acasă după ce ministerul educației a închis sălile de clasă. Nu se referă nici la femeile funcționari publici care sunt încă acasă și nu pot merge la serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...