Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din Timișoara

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute.

Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi de o familie din Timişoara care de patru zile a sesizat autoritãţile cu privire la dispariţia fiului lor, însã nici pânã astãzi numele acestuia nu figureazã pe site-ul Poliţiei Române la secţiunea dedicatã persoanelor dispãrute. Familia susţine cã a luat legãtura cu IJP Timiş, însã reprezentanţii acestei instituţii nu doar cã nu le-au putut oferi nicio informaţie privind stadiul derulãrii cercetãrilor privind dispariţia tânãrului, ba mai mult, le-ar fi vorbit pe un ton necolocvial.

Conform datelor comunicate de familie, tânãrul se numeşte Cionca Constantin, este în vârstã de 33 de ani şi lucra la o firmã având ca obiect închirierea de apartamente. La momentul dispariţiei, în cursul dupã-amiezii zilei de marţi, 18 aprilie a.c., se afla la serviciu, iar ultima discuţie a purtat-o pe telefonul mobil cu un prieten.

Anterior, el discutase în jurul orei 14.30 cu sora sa, cãreia i-a spus cã trebuie sã meargã la un apartament care era închiriat de firma sa pentru a repara un pat. De atunci, nimeni însã nu a mai putut lua legãtura cu el, deoarece telefonul mobil a fost închis.

Atât pãrinţii, cât şi sora sa au alertat Poliţia din Timişoara, însã în afara unei declaraţii luatã surorii celui dispãrut, poliţiştii nu au fãcut nimic pânã la acest moment.

Pãrinţii tânãrului dispãrut susţin cã acesta era un bãiat cuminte, nu avea duşmani, nu avea probleme cu drogurile sau cu jocurile de noroc, nu avea datorii neachitate şi nici nu obişnuia sã consume bãuturi alcoolice decât în cantitãţi limitate la diverse reuniuni de familie.

Se ştie doar faptul cã la momentul dispariţiei tânãrul plecase de acasã cu un rucsac de culoare albastrã, trei carduri de debit, telefonul mobil, însã nu se cunoaşte cu ce era îmbrãcat.

Semnalmente: 1,65 metri, 60 de kilograme, păr negru, ochi căprui, bărbă tunsă scurt.

Persoanele care pot oferi detalii despre tânãrul dispãrut în Timişoara sunt rugate sã sune de urgenţã la 112, ori la cea mai apropiatã secţie de Poliţie.

Vom reveni.

UPDATE:

  • IJP Timiş nu a fãcut nimic pentru a-l gãsi pe dispãrut, în afara publicãrii unui anunţ şi a unei fotografii neclarã cu acesta

Cotidianul Puterea a contactat în aceastã searã IJP Timiş pentru afla de ce, la peste patru zile de la dispariţia lui Constantin Cionca, acesta nu figureazã pe portalul Poliţiei Române la persoane dispãrute şi ce acţiuni s-au întreprins pentru gãsire acestuia.

In ceea ce priveşte inexistenţa dispariţiei tânărului pe siteul Poliţiei Române, purtãtorul de cuvânt al IJP Timiş, subinspectorul Andreia Jerdea, ne-a oferit un răspuns halucinant: „Conform procedurilor, publicarea numelui şi semnalmentelor unei persoane adulte dispãrutã pe portalul Poliţiei Române se face în 15 zile de la dispariţie şi doar în baza unei analize de oportunitate” (!!!).

Referitor la activitãţile derulate de poliţiştii timişeni pentru găsirea tânărului dispărut, purtãtorul de cuvânt al IJP Timiş nu a putut preciza exact ce anume activitãţi au fost întreprinse.

Cert este însã cã pânã acum poliţiştii timişeni nu au fãcut niciun fel de activitãţi informatice pentru a determina localizarea dispãrutului pe baza ultimelor apeluri telefonice pe care acesta le-a purtat cu sora sa şi cu unul dintre prietenii sãi.

Însă, cu adevărat revoltător este faptul că pentru a acoperi inacţiunea IJP Timiş în acest caz, purtătorul de cuvânt al IJP Timiş, subinspectorul Andreia Jerdea, ne-a declarat cã tânărul dispărut „era dependent de păcănele şi ar fi avut datorii la patronul său”. ‚

Culmea este că rudele şi prietenii tânărului dispărut contrazic categoric această ipoteză. ‚

Însă, chiar în cazul în care declaraţia oficialului IJP Timiş ar fi adevãratã, este codamnabilã inacţiunea poliţiştilor, ţinând cont cã structurile MAI sunt obligate de lege sã iniţieze cu celeritate acţiuni de gãsire a persoanelor dispãrute, indiferent de categoria socialã din care acestea fac parte, ori ce viciile acestora.

Ca o parantezã, în ceea ce priveşte „profesionalismul” de care au dat pânã acum dovadã poliţiştii timişeni în acest caz: anunţul publicat de IJP Timiş referitor la dispariţia tânãrului Constantin Cionca conţine o fotografie neclarã şi nu foarte recentã.  

2 COMENTARII

  1. Bună seara. Și la IPJ.Neamț, tot așa se lucrează. Cu aceeași.”promptitudine „și același dezinteres.Noi ne-am declarat fiica dispărută în februarie, și abia la șfârșitul lunii martie,am primit o adresă, în care ni s-a spus că e pe teritoriul României, și atât.

  2. e aceeasi situatie ca in cazul Caracal, autoritatile stiu de aceste disparitii si cine „opereaza” insa au ordin de sus sa nu faca nimic;aici sunt implicate grupuri de crima organizata care se ocupa de rapiri pentru recoltare de organe, pentru sechestrare si practicarea prostitutiei in folosul grupului, si cel mai negru scenariu rapirea pentru a oferi cobai umani firmelor BIGPHARMA pentru efectuarea de experiente cu diverse otravuri pe care vor sa ni le bage pe gat ca „medicamente si vaxxinuri salvatoare”.Practic nu ai cum sa te feresti de asemenea operatiuni, treci seara pe la ora 20 pe o strada pustie chiar daca sunt blocuri de jur imprejur si o masina care asteapta acolo de cateva ore pandind o asemenea ocazie deschide portiera brusc si te baga inauntru fara sa ai timp sa zici nici pis, dar ei nu aleg pe oricine, doar tineri si tinere care par sanatosi sau aratosi.In UK exista de mult retele interlope de indieni si pakistanezi care rapesc tineri aparent sanatosi si-i duc in niste „clinici” ilegale pentru recoltare de organe- pentru cine nu stie organele se recolteaza cand persoana donatoare este in viata si organele alimentate cu sange, probabil o sedeaza iau tot ce pot si apoi fac injectia finala de lichidare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...