Țara care a început să vaccineze anti-COVID copiii ce au împlinit vârsta de 2 ani

Autoritățile cubaneze au început luni să vaccineze copiii ce au împlinit 2 ani, o premieră mondială, informează Insider.

Țara insulară cu o populație de 11 milioane de locuitori administrează două vaccinuri dezvoltate local, Abdala și Soberana, care nu au fost omologate de Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit The Guardian, autoritățile cubaneze susțin că aceste vaccinuri au o eficacitate de peste 90%.

Oficialii cubanezi speră că extinderea campaniei de vaccinare va permite copiilor să se întoarcă la școli. Încă din luna martie a anului trecut lecțiile pentru copiii cubanezi au fost difuzate de televiziunea de stat din cauza faptului că țara nu are acces universal la internet.

Autoritățile cubaneze au afirmat că școlile vor fi redeschise treptat în luna octombrie după ce toți copiii vor fi vaccinați.

Vaccinarea copiilor în vârstă de 12 ani și mai mari a început încă de vinerea trecută, după finalizarea studiilor clinice pe minori ale vaccinurilor anti-Covid dezvoltate la Havana.

Cuba se confruntă cu un nou val al pandemiei după ce a reușit să aducă sub control numărul de infecții anul trecut. Autoritățile au raportat aproape 690.000 de infecții cu coronavirusul de la izbucnirea pandemiei, aproape o treime din acestea fiind înregistrate luna trecută.

Autoritățile cubaneze au raportat și 5.700 de decese cauzate de COVID-19, 2.400 din acestea având loc luna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...