Țara care a intrat deja în al patrulea val al pandemiei de coronavirus. Au fost luate măsuri de restricți drastice

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal, a anunțat că această țară se află deja în al patrulea val al pandemiei de coronavirus, motiv pentru care vor fi instituite mai multe restricții.

Varianta Delta a virusului mult mai contagioasă reprezintă acum aproape toate cazurile. Franța a raportat duminică peste 12.500 de noi cazuri de coronavirus, aceasta fiind a treia zi în care numărul infecțiilor a depășit 10.000.

Attal a explicat încă o dată că vaccinarea este importantă deoarece limitează drastic formele grave care apar după infectarea cu varianta indiană și nu numai.

Din cauza faptului că au început să crească cazurile noi de infectare, oficialii francezi au luat măsuri drastice de restricție. Mai clar, Emmanuel Macron a anunțat că, începând din 21 iulie, prezentarea certificatului sanitar care să dovedească vaccinarea sau un test negativ va fi obligatorie pentru cei de peste 12 ani, în spațiile culturale și de divertisment în care sunt prezente peste 50 de persoane.

De la începutul lunii august acesta va fi obligatoriu și în cazul călătoriilor cu trenul, avion, precum şi la accesul în baruri, restaurante, cafenele, spitale, case de bătrâni și unități medico-sociale.

Franța a înregistrat un record de persoane programate la vaccinarea anti-COVID-19. Peste 900.000 s-au înscris, după ce Emmanuel Macron a anunțat că accesul în restaurante, baruri, cafenele, cinematografe, teatre și centrele comerciale ar putea fi interzis persoanelor nevaccinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...