Țara care ridică toate restricțiile începând cu 10 septembrie

Publicat: 27 aug. 2021, 21:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Țara care ridică toate restricțiile începând cu 10 septembrie
Israelul intră în lockdown pentru a treia oară

Danemarca va ridica din data de 10 septembrie toate restricţiile împotriva COVID-19, boala nemaifiind considerată o „ameninţare pentru societate”, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, potrivit France Presse.

Epidemia este sub control, avem rate de vaccinare record. De aceea, la 10 septembrie vom putea renunţa la regulile speciale pe care a trebuit să le introducem în lupta împotriva COVID-19”, a declarat ministrul Magnus Heunicke, citat într-un comunicat.

În martie 2020, Danemarca a fost una dintre primele ţări care a impus un regim de semi-lockdown, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor cu produse neesenţiale.

După o primă relaxare a măsurilor câteva săptămâni mai târziu, autorităţile au reimpus treptat restricţii începând din august 2020 şi un semi-lockdown de Crăciun.

Din 10 septembrie va dispărea obligaţia de a prezenta un paşaport sanitar în cluburile de noapte şi la marile evenimente. Era deja prevăzut ca acest paşaport să nu mai fie cerut în restaurante, centre de sport şi frizerii începând de la 1 septembrie.

Peste 70% din populaţia daneză de 5,8 milioane de locuitori este vaccinată integral.