Țara europeană care-și închide granițele de teama tulpinii africane de Covid-19

De teama răspândirii noii tulpini de coronavirus care a apărut în Africa de Sud Danemarca a luat hotărârea să își închidă granițele.

De miercuri Danemarca îşi închide frontierele pentru cetăţenii sud-africani, relatază AFP și Agerpres. Măsura este în vigoare până la data de 17 ianuarie.

Străinilor care locuiesc în Africa de Sud li se va refuza în general intrarea pe teritoriul Danemarcei în timpul acestei perioade”, a anunţat Ministerul Justiţiei danez.

Va fi permis accesul cetățenilor care vin din Africa de Sud doar în anumite condiții speciale, spre exemplu dacă este vorba despre îngrijirea unui minor sau dacă trebuie să vizităm o rudă foarte bolnavă sau care se află pe moarte. Pentru asta persoanele care călătoresc sunt obligată să facă un test pentru coronavirus.

Trebuie să facem tot ce putem pentru a limita răspândirea COVID-19 în Danemarca”, a subliniat ministrul justiţiei Nick Haekkerup, citat într-un comunicat.

Danemarca interzice intrarea în țară și a cetățenilor din Rergatul Unit al Marii Britanii pe fondul temerilor generate de noua tulpină Covid-19. Sunt exeptați cetățenii danezi și persoanele care au rezidență în Danemarca.

Aceștia trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosire. Danemarca, aflată în carantină parțială, a înregistrat până în prezent 90 de cazuri de îmbolnăviri cu noua tulpină de coronavirus.

Cu o zi în urmă autoritățile au impus noi măsuri restrictive. Se interzic întâlnirile de grup mai mari de cinci persoane.

Școlile, barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale sunt închise, însă creşele şi grădiniţele sunt în continuare deschise.

De la debutul crizei sanitare Danemarca a înregistrat 172.779 de contaminări cu Covid-19 şi 1.420 de decese în rândul celor infectați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...