Țara în care elevii vor fi testați pentru coronavirus

Multe dintre țările membre ale Uniunii Europene au decis că este oportun să mențină școlile închise. În România elevii vor putea reveni fizic la cursuri începând de luni, 8 februarie.

Și în Olanda elevii de liceu vor putea să revină în curând la cursuri. Dieferențele dintre cele două țări sunt însă enorme. În Olanda spre exemplu, profesorii sunt instruiți să-i testeze pentru coronavirus pe elevi. Dacă unul din copii este depistat pozitiv, toți colegii săi de clasă sunt plasați în carantină. În Olanda cursurile au fost suspendate pe 17 decembrie.

Prin comparație, România nu-și va testa elevii înainte să revină la cursuri. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că testarea elevilor este un proiect ce ține de Ministerul Sănătății. Acesta a explicat că țara noastră nu are resursele necesare pentru a testa în masă elevii. Conform acestuia, sunt doar 113 medici școlari pentru 17.000 de școli.

„Testarea elevilor este un proiect ce ține de Ministerul Sănătății pe care noi cei din Ministerul Educației îl susținem cu toată forța, dar forța noastră este scăzută deoarece sunt doar 113 medici școlari și 268 asistenți medicali care în momentul în care vorbim își desfășoară activitatea la DSP. Numărul medicilor școlari este 113 pentru 17.000 de școli”, a declarat Cîmpeanu în urmă cu câteva zile.

Sunt încă state din Europa care mențin școlile închise, printre care se numără Marea Britanie, Germania, Danemarca și Polonia.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole