Țara în care mai mult de jumătate din populaţie este vaccinată complet anti-Covid

Publicat: 12 sept. 2021, 16:00, de Eva Mihai, în Internațional , ? cititori
Țara în care mai mult de jumătate din populaţie este vaccinată complet anti-Covid

Mai mult de jumătate din populaţia Japoniei este vaccinată complet împotriva Covid-19. Guvernul are în vedere relaxarea restricţiilor începând cu luna noiembrie.

Guvernul japonez a anunţat că mai mult de jumătate din populaţia ţării a fost vaccinată complet împotriva Covid-19 şi că, din luna noiembrie, este posibil să elimine din restricţiile impuse în contextul sanitar, informează AP.

Campania de imunizare a început în Japonia la jumătatea lunii februarie, la multe săptămâni după ţările dezvoltate din lume, din cauza testărilor clinice şi a procesului de aprobare care au necesitat mai mult timp.

Administrarea dozelor în cazul vârstnicilor, care a început în aprilie, a fost de asemenea încetinită de deficitul de rezerve de vaccin importat, însă ritmul a crescut după jumătatea lunii mai. Din luna mai au fost administrate, în medie, 1 milion de doze zilnic.

Ministrul japonez al Economiei, Yasutoshi Nishimura, care gestionează măsurile Covid-19, a declarat duminică pentru televiziunea NHK că aproximativ 60% din populaţie este aşteptat să fie complet vaccinată până la finalul lui septembrie, ajungând la nivelul actual din Europa.

Guvernul studiază relaxarea restricţiilor în luna noiembrie, când este aşteptat ca cea mai mare parte din populaţie să fie complet vaccinată. Atunci, persoanele cu schema completă de vaccinare şi cele care au rezultat negativ la teste vor putea călători, participa la reuniunii şi evenimente mai mari.

Vineri, a fost extinsă până pe 30 septembrie starea de urgenţă decretată în Tokyo şi alte 18 regiuni. Ea ar fi expirat duminică.

Totuşi, Japonia, spre deosebire de alte ţări dezvoltate, a reuşit să ţină în frâu epidemia fără a impune carantina. Ţara cu o populaţie de 126 de milioane de locuitori a înregistrat peste 1,65 de milioane de cazuri şi 16.700 de decese asociate.

Autor