Țara în care persoanele nevaccinate ar putea pierde accesul în tramvaie și trenuri

Lituania vrea să interzică accesul în tramvaie și trenuri pentru persoanele care nu s-au vaccinat anti-Covid-19. Propunerea a stârnit proteste.

Marţi noapte, în capitala lituaniană Vilnius au avut loc proteste violente împotriva noilor restricţii anti-pandemie, transmite agenția de presă BNS, citată miercuri de DPA.

Protestele, care s-au soldat cu 10 poliţişti răniţi şi 26 de arestări, au avut loc ca răspuns la propunerile guvernului. Executivul propune limitarea utilizării transportului public doar pentru cei care au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Conform acestui plan, cei care refuză să fie vaccinaţi nu vor mai putea folosi tramvaiele, trenurile sau autobuzele în ţară.

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat marţi seară în faţa clădirii parlamentului din Vilnius.

Poliţiştii au intervenit când mulţimea a început să blocheze ieşirile parlamentului după o sesiune legislativă.

Potrivit BNS, sticle şi petarde au fost aruncate forţând poliţia să folosească gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Ambulanţele şi vehiculele poliţiei au fost de asemenea lovite cu pietre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...