Târg de carte feminist

La începutul verii, la Roma, a avut loc un târg mai puțin obișnuit, organizat de Casa Internațională a Femeii. Este vorba despre un târg de carte care a reunit mai multe edituri, vreo 80, sub deviza feminism.

Da, da, e adecvat termenul, căci evenimentul s-a axat pe ce scriu, pe ce citesc, pe ce discută, pe ce dezbat, pe ce fac, pe ce trăiesc femeile. Doar femeile. A fost cea ce-a cincea ediție a târgului și a ținut trei zile, perioadă în care s-a discutat numai despre ce scriu, ce vor, ce gândesc femeile, prin cărțile publicate de editurile participante.

Ediția Feminismului din vara asta a fost dedicată războiului și păcii, ca o reflectare inevitabilă a conflictului izbucnit în Europa. Și care ca toate războaiele lasă urme în conștiința femeilor, în trupul lor, dar și a libertăților acestora. Desigur, femeile din Ucraina și Rusia fiind în prim plan.

Dar au fost deschise și subiectele despre dreptul la avort și la sănătate, ca și acelea despre pandemie, spiritualitate, educație, rasism și drepturile fetelor din țările unde nu au, de fapt, drepturi. O atenție deosebită a fost acordată inițiativelor de publicare feministe care tratează problemele de gen și LGBTQi+. A fost, astfel pe ordinea de zi, romanul grafic „Eco dal fosso”, de Federica Caponi.

Evenimentul a fost sponsorizat de Ministerul Culturii Italia, de Regiunea Lazio, de Municipiul I centrul Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...