Târgu Jiu: Soluția inedită descoperită de municipalitate, pentru îndepărtarea ciorilor

La Târgu Jiu a fost găsită o soluție inedită pentru îndepărtarea ciorilor din parcul oraşului. Mii de exemplare şi-au făcut cuib aici, fac o mizerie de nedescris şi îi exasperează pe localnici şi pe turişti.

Pentru că sunt ocrotite de lege, municipalitatea speră să le alunge cu două aparate care emit zgomote asemănătoare păsărilor de pradă. În parcul care găzduiește capodoperele lui Constantin Brâncuși sunt mii de ciori. Autoritățile încearcă de ani de zile să scape de ele, pentru că fac zgomot dar mai ales mizerie. Aproximativ trei tone de apă se consumă zilnic doar pentru spălarea aleilor şi a băncilor din parc. Autorităţile îşi pun speranţele într-un aparat care emite zgomote menite să țină ciorile la distanță într-un mod ecologic ar putea fi în sfârşit eficiente.

Aparatul funcționează doar pe timpul zilei și emite astfel de sunete la fiecare sfert de oră, potrivit stiri.tvr.ro. Ciorile sunt protejate de lege. Vânarea ori uciderea lor se pedepsește cu amendă sau chiar închisoare de la trei luni la un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole